Met zoveel vrijwilligers is het heel belangrijk dat er goed wordt bijgehouden wat er in de kattenboet gebeurt.

Hiervoor is het logboek ontstaan. Hierin schrijft iedere vrijwilliger elke keer een stukje over de bijzonderheden.

Hieronder kunt u een bloemlezing zien van wat de vrijwillers dagelijks meemaken.


Logboek

2019

Februari


Helma voelt zich niet lekker. Inge heeft geholpen. Dat vindt Helma erg lief maar Inge zegt dat het normaal is. Ze kan het niet over haar hart verkrijgen om haar aan haar lot over te laten. Sonny wordt goed verwend in de boet. Hij is er als de kippen bij als de bakjes gevuld worden en pikt uit elk bakje een hapje. Morgen komt Heleen weer terug dus hij denkt laat ik er de laatste avond nog maar even van profiteren. Heleen is weer erg blij om Sonny te zien en bedankt iedereen voor de goede zorgen.

De poezen beginnen Liesbeth te missen. Geen wonder natuurlijk. Zij is er altijd. Ook Inge mist haar. Nu kunnen ze niet samen even lekker kletsen en over het weer mopperen. Om het logboek te vullen begint Inge nu zelf maar over het weer. Harde wind, troosteloos, zeiknat, gadverdamme,takkeweer.....zomaar wat termen die nu weer te lezen zijn. Het is net of Liesbeth nog dagelijks aanwezig is.

Gelukkig....na 3 weken ziekte is Liesbeth weer terug. 10 jaar ouder en 10 kilo lichter zegt ze. Nou die 10 kilo zitten er zo weer aan hoor met die snoepjes en koeken in de boet. Ze zegt ook dat ze advies van Martin gekregen had om kruidenbitter te drinken maar eigenwijs als ze is moest ze daar niet aan denken terwijl het echt helpt. Ze vindt het in ieder geval erg fijn om Nannes en de poezen weer te zien. Na al die jaren heeft ze er toch een band mee gekregen. Ook bedankt ze Inge want die heeft tenslotte al die weken twee maal daags de rit naar de boet gemaakt om de paardjes en poezen te verzorgen. Uiteraard worden al de steunbetuigers ook bedankt. Helemaal in orde is ze echter nog niet want er staat geen woord over het weer in het logboek en dat is toch het stokpaardje dat altijd aan de orde komt bij Liesbeth. Roeland adviseert haar een droppie te nemen in plaats van kruidenbitter maar hij moet beter weten.......Liesbeth eet het hele jaar al drop dan zou ze imuum moeten zijn voor de griep dus helpen die droppies niet.

Met Babetje gaat het wat minder. Haar tongetje hangt uit haar bekje. Ze eet wel maar het moet wel in de gaten gehouden worden. Voor de zekerheid wordt ze in de bench gezet. Hetty en Joke besluiten om met haar naar de dierenarts te gaan. Deze constateerde dat ze veel ontstoken kiesjes had en haar grote voortand hing los. Daardoor ging het bekje niet dicht en hing de tong eruit. Ze krijgt medicijnen en die moeten met de pillenschieter want ze smaken verschrikkelijk. De volgende dag gaat het al beter. Haar bakje was leeg en Liesbeth geeft haar nog een bakje wat ze met grote happen naar binnen werkt. De pillen smaken echt vies. Liesbeth heeft er eentje naar binnen geschoten en nu is Babet heeeel erg boos. Joke komt later en treft een blazende Babet aan. Ze zal wel gedacht hebben Lazer op mens......bij mij komt er geen pil meer naar binnen.

In de krant stond een stukje over Leen Starrenburg. Hij is overleden en dat was eenschok voor enkele medewerkers van het eerste uur. Leen had veel contact met Liesbeth en Wilma en door hem is alles aan het rollen gebracht. Hij heeft er bij de gemeente voor gezorgd dat er een kattenboet kwam. Hij is de grondlegger van de boet en heeft Liesbeth en Wilma ontzettend geholpen. Hij heeft ook altijd  veel belangstelling voor de boet gehad. Helaas kwam dit bericht ons te laat ter oren anders hadden we zeker voor een bloemstuk gezorgd.

Het lijkt wel voorjaar zo warm is het ineens. Uit de wind en in het zonnetje zitten Liesbeth en Inge te genieten. Liesbeth zou zo met blote benen gaan zitten zegt ze. De griep heeft haar toch meer gedaan dan ze denkt want wie gaat er nu in februari met blote benen in de zon zitten?? Gelukkig is het de volgende dag al weer wat minder en begint ze weer voorzichtig aan met klagen. De oude Liesbeth komt langzaam weer terug!! Er ligt dagelijks wat bloed in de boet. Waarschijnlijk heeft een van de katten iets aan een nageltje. Even in de gaten houden. Met Babet gaat het de goede kant op. Ze eet als een boorwerker en ze mag snel de bench weer uit.

De nieuwe overbuurvrouw van Liesbeth heeft allerlei zakjes Whiskas geschonken voor de boet. De katten zijn er dol op en ook Harry deelt uiteraard mee.Inge is echt verslaafd aan het roken. Voor de zekerheid had ze twee reserve aanstekers verstopt in het laatje van de keuken en net nu ze er eentje nodig heeft zijn ze weg. Nu is ze hard heen en weer aan het lopen op het kerkhoflaantje in de hoop dat ze de sigaret aan kan lopen. Truffel, een van de hondjes van Liesbeth, wilde een schaap wegjagen maar hij had ditmaal de verkeerde voor zich. Mevrouw was helemaal niet bang voor dat hondje en begon met een van de voorpoten op de grond te stampen en wilde Truffel een kopstoot geven. Die koos eieren voor zijn geld en droop maar af. Jan en Yvonne Lont hebben een zak vol voer gebracht.  Inge heeft de droppot gevuld en dat is natuurlijk weer helemaal niet goed voor Liesbeth. Ze probeert er vanaf te blijven maar dat gaat haar nooit lukken. De stofzuiger heeft kuren. Volgens Liesbeth maakt hij lawaai en ook Inge en Heleen merken dat. Hij pruttelt ook wat na. Joke heeft er ook mee gezogen en merkt niets van de mindere zuigkracht. Het napruttelen is alleen maar goed. Dat doen alle oude vrouwtjes en een stofzuiger is natuurlijk ook vrouwelijk. Ook Roeland kan niets abnormaals vinden aan de stofzuiger. Inge heeft erge kiespijn en belt uiteindelijk de tandarts. Ze moet namelijk te carnavallen en heeft geen boerenkiel (anders had ze als die beroemde boer met ......... kunnen gaan). Ze kon gelukkig nog terecht bij de tandarts en 's avonds heeft ze het flink verdoofd met alcohol. De volgende dag was Helma jarig. Ze had gebakjes mee en de verdoving werkte nog bij Inge dus kon ze lekker mee peuzelen.


Januari


Gelukkig......het vuurwerk is weer de lucht ingegaan en de boet is er zonder schade vanaf gekomen. Joke komt de katten een nieuwjaarswens brengen. Het ontbijt stond er al maar omdat het nieuwjaar is doet ze er toch nog maar een extra bakje mouse bij. Inge had het goede voornemen om niet meer te roken maar dat heeft ze precies een dag volgehouden. Het is ook best moeilijk om te stoppen en zeker op nieuwjaardag als de oliebollen en de champagne nog in het lijf zitten. Dan smacht je naar een sigaretje. Van dat dagje niet roken heeft ze ook nog eens spontaan buikgriep gekregen.

Guus begint Liesbeth aardig te vinden. Als ze even aan de koffie zit komt hij gezellig bij haar op de tafel zitten. Babet is  Muffy aan het wassen. Ze zal het wel een vies oud mannetje vinden en denken van ik zal dat varkentje eens grondig wassen. Mevrouw Gerritsen heeft een leuke kleine kattentunnel en twee schattige muisjes gegeven. De katten spelen er erg leuk mee. Zelfs liesbeth vindt deze muisjes alleraardigst. Liesbeth begint wel raar te doen. Vond ze eind vorig jaar Belgische mannen wel erg lekker....nu is ze overgestapt op zeehonden, eenden en vissen terwijl ze een bezworen vegetarier is.

Nu Inge ziek is duwt Liesbeth alleen volle etensbakken bij Harry naar binnen maar durft ze de deur niet open te doen om de lege bakken weer uit het hok te halen. Gelukkig treft ze Helma die niet zo bang is aangelegd en Helma heeft een hele stapel bakjes uit het hok gehaald. Er stond een schaap in de bramenstruiken. Ze bleef daar maar staan zelfs toen Liesbeth op hem af kwam. Ze  bleek met haar wollige vacht vast te zitten. Liesbeth heeft haar er uit getrokken en ze rende meteen weer naar haar familie toe.

Het stormt en is koud. Harry komt zijn hok niet uit en ligt heerlijk warm in een dekentje.Liesbeth vraagt zich af of er geen schapenluiers in de handel zijn. De schapen komen elke dag even langs en poepen alles onder. Het opruimen is veel werk maar doe je het niet dan blijft alles onder je schoenen plakken. Helma heeft het restant van de gebreide (kerst)poezen boven de tafel gehangen. Het staat heel leuk en de katten zijn erg benieuwd wie die rare beestjes nu weer zijn?

Liesbeth heeft wat tegen de schaap bezoekjes gevonden. Ze laat Truffel los en die drijft ze zo naar hun eigen land terug. Basjo doet dat niet. Die schijt in zijn broek van die schapen en dat geeft ook weer extra viezigheid natuurlijk. Liesbeth is naar het nieuwjaarsfeest van Flamboyant, de zanggroep van Manuel en Martin,geweest. Ze heeft weer super genoten van het heerlijke eten en de muziek.Ook de wijntjes smaakten heerlijk.

Ineke heeft Evi weer meegenomen die de paardjes aan het borstelen gaat. Zelfs Sterre laat het beetje bij beetje toe. De schaapjes gaan steeds verder op verkenning. Nu liep er zelfs eentje op de huisduinerweg. Liesbeth heeft haar met een bakje biks weer naar haar familie gelokt. Lenie heeft dikke pret met een van de katten. Ze zet water neer en eentje gaat er met zijn voorpootjes in zitten.......al het water op de grond. Zet ze een vers bakje neer doet de kat weer hetzelfde met als gevolg dat het een waar waterballet wordt.

Liesbeth ziet een schaap bij het kerkhof lopen dus maar weer met een bakje biks meelokken. Bij boer John stond het hek open dus het schaap ging daar naar binnen en Liesbeth dacht dat de klus geklaard was. Bleek het schaap niet van John maar van Jan te zijn. Ja zegt Liesbeth ......ze lijken allemaal op elkaar. Het wordt een dagelijks ritueel voor Liesbeth want de volgende dag loopt erweer een schaap op het kerkhoflaantje. Maar weer geen bordje om met John of Jan. Op goed geluk maar bij Jan gebracht.

Liesbeth is geveld door de griep dus nu staat Inge er alleen voor. Liesbeth krijgt veel steunbetuigingen want een dag boet zonder Liesbeth is net zo zeldzaam als het geluksdubbeltje van Dagobert Duck. Heleen komt Sonny brengen want ze gaat op vakantie. Ze waarschuwt de nieuwere vrijwilligers voor Sonny. Ze zegt hij heeft vluchtgedrag en bijt soms maar het is wel de allerliefste kat van de wereld. Mevrouw Ellie Barends van eerste hulp onderwijs heeft een EHBO koffertje gedoneerd. Altijd handig want een ongelukje zit tenslottein een klein hoekje en die zijn er genoeg in de boet. Inge krijgt gelukkig hulp van de overige medewerkers want Liesbeth is nog steeds ziek. Nu besef je pas wat zij normaal allemaal doet voor de boet. Het enige voordeel is dat het gezeur over het weer een stuk minder is hoewel Inge dat ook al aardig overgenomen heeft.

Helma heeft haar zoon Jeroen meegenomen. Hij heeft de tijd van zijn leven in de boet. Hij schrijft in het logboek: Goedemorgen, vandaag heb ik het heel leuk groetjes Jeroen.

kattenboet.com © 2009