Met zoveel vrijwilligers is het heel

belangrijk dat er goed wordt

bijgehouden wat er in de

kattenboet gebeurt.

Hiervoor is het logboek ontstaan.

Hierin schrijft iedere vrijwilliger elke

keer en stukje over de bijzonderheden.

 

Uiteraard kunnen we niet het hele logboek op de site zetten maar we zullen af en

toe wat informatie uit het logboek opnemen om u een goed idee te geven van het

werk in de kattenboet.

 

Logboek 2018

LOGBOEK 2018

 

Mei

 

Liesbeth is winderig. Niet omdat ze een pot bruine bonen gegeten maar het waait hard en dat voor de eerste dag van de maand waar geen R in zit. Zelfs Joke vindt het koud. Roeland en meneer Bremer van de tuintjes hebben geholpen de doos blikvoer, eendenvoer en een baal hooi naar binnen te brengen dus Liesbeth had geluk. Ze hoefde zelf alleen maar aanwijzingen te geven.

's Middags was het geluk op want er werden 10 balen zaagsel gebracht en nu was alleen Inge aanwezig om te helpen. Ze waren helemaal af toen de balen eindelijk binnen stonden. Heleen gaat weer een paar daagjes weg dus dat betekend code rood voor de katten.......Sonny komt logeren!! Sonny is ook een meester in het ontsnappen dus ook de verzorgsters zijn gewaarschuwd dat alle deuren en ramen gesloten moeten blijven. Omdat de katten niet naar bevrijdingspop kunnen verwent Liesbeth ze maar met een overheerlijke Felix tractatie.

Liesbeth is altijd voor dagen dauw op. Ze vind het heerlijk die serene stilte om haar heen en alleen maar gekwetter van de vogels en gekwaak van de kikkers te horen. Je zou zeggen dat is echt een natuurmens. Alleen klopt er een ding niet. Het eeuwige gezeur over het weer. Een echt natuurmens weet zich aan te passen aan het weer en heeft het nooit te koud of te warm. Liesbeth heeft het een wel.....het kan haar niet warm genoeg zijn maar het andere klopt echt niet. Zelfs als de mussen dood van het dak vallen van de hitte heeft zij klachten dat het te koud is. Je kunt het logboek niet openslaan of er staan wel mopperserenades in van Liesbeth over het weer.

Roeland en Jeannette gaan op vakantie naar Turkije. Roeland is bang dat hij de katjes gaat missen en komt nog even afscheid nemen. Hetty heeft Ilse, Ruth en Helma op visite gehad. Helma wordt de nieuwe vrijwilligster voor de vrijdag en wil ook af en toe wel eens ruilen met een zaterdagdienst. Ze komt vrijdag de 25e om ingewerkt te worden door Liesbeth. We hopen dat het werk in de boet Helma zal bevallen.

Sonny is weer herenigd met Heleen. Ze miste hem zo erg dat ze al om 8 uur bij de boet was om hem op te halen. Dus code rood kan weer ingetrokken worden. Sonny was wel moe geworden van alle bedrijvigheid want hij heeft als eerste zijn tekort aan slaap ingehaald bij Heleen.

Liesbeth wordt 's morgensvroeg opgewacht door een kudde schapen. Ze heeft ze weer het land op kunnen jagen maar alles ligt onder de stront. De luilaknacht is gelukkig rustig verlopen maar de kermis heeft wel zijn sporen achter gelaten. Een aantal dronken kermisgangers hebben de brievenbus van het hek gerukt. Gelukkig konden ze niet bij de dieren komen met hun dronken kop. Wie weet wat er dan gebeurd was. Helma heeft haar eerste schoonmaakbeurt er op zitten. Samen met Liesbeth en Inge heeft ze alles gedaan en ze is verheugd dat alles zo goed georganiseerd is. Volgende week gaat ze alleen aan de gang. Ze vindt het wel spannend maar het komt wel goed. Inge heeft tot 'savonds laat doorgewerkt om de zijren zomerklaar te maken. Nu moeten alleen nog de hokken van hun plaats om daaronder ook nog te reinigen. Ze is ook begonnen om het hele terrein onkruidvrij te maken. Ze heeft er duidelijk zin in.

Liesbeth is eindelijk in haar nopjes. Het is bloedje heet en dat vind zij fijn. Ze heeft toch ook nog wel medelijden met Martin want die heeft gezegd dat hij met deze temperaturen het liefst in de vriezer zit. Manuel heeft problemen met de grasmaaier. Hij doet het niet meer. Nu is hij bezig om de brandnetels met de hand te verwijderen. De maaier moet naar Breezand om nagekeken te worden.

 

April

 

Het is Pasen en de bewoners genieten van een lekker paasdiner. Liesbeth heeft uren in de keuken gestaan om het klaar te maken en nu bij het opdienen krijgt ze hulp van Amaro haar kleinzoon. Hoewel klein......hij is drie koppen groter!!

Joke bedankt een ieder voor de kaarten die zij mocht ontvangen na het overlijden vsn haar moeder. Roeland had een krantenknipsel in het logboek geplakt speciaal voor Liesbeth. Dan weet je al waar het over gaat natuurlijk.......de zomer. In het knipsel werden de negatieve punten belicht zoals trainen om in je bikini te passen, ploeteren in de tuin en muggen die ontwaken. Liesbeth vindt het natuurlijk onzin en vind dat de zomer wel tot eind oktober mag duren.

Hetty heeft, na het overlijden van Chris, de draad weer opgepakt en bedankt iedereen voor het mooie bloemstuk, de vele kaarten en het bijwonen van de uitvaart. Dit medeleven heeft haar een warm gevoel gegeven. Iedereen is ook weer blij dat Hetty er weer is.

Freddy de zwerfkat, die hokte met Harry is aangereden op de Huisduinerweg. Dit ongeluk heeft hij helaas niet overleefd. Harry mist hem erg en staat steeds voor de boet te mauwen. Een onbekende gever heeft 2 zakken met handdoeken en wat blikjes over het hek gegooid. We kunnen deze gulle gever niet persoonlijk bedanken maar zijn er niet minder blij mee.

Whoopy wordt wat magertjes en ze kauwt raar. Liesbeth denkt dat er misschien wat tandjes los zitten. Ze besluit haar maar extra te verwennen met een luxe Sheba. Heleen schrijft een beetje moeilijk maar dat komt omdat ze haar leesbril kwijt is. Gelukkig vind ze hem later weer maar toen was het logboek al ingevuld. Joke heeft een aantal transportmandjes naar het vogelasiel gebracht. Er waren er zoveel dat er best wat weg konden en het asiel is er blij mee. De koelkast heeft waarschijnlijk een tijdje uitgestaan. De inhoud van het vriesvak was ontdooit en later weer ingevroren. Hij is nu vies en stinkt verschrikkelijk. Joke zal hem eerst schoonmaken voordat hij weer gebruikt kan worden. Donald, Lizzy en Muffie zijn echt dikke maatjes van elkaar. Het liefst liggen ze met z'n drieen in een mand en als Lizzy en Muffie een keer in een klein mandje liggen weet Donald niet wat te doen om er ook bij te kunnen. Buurman Peter, de buurman van Liesbeth, had weer wat boomstammetjes gezaagd. Ze waren niet te tillen. Inge en Mex (haar dochter) hebben ze uit de auto gesleept en met de steekwagen naar de ren gebracht. Daar moesten ze echter sjouwen met de stammetjes. Dat viel niet mee maar uiteindelijk stonden ze op de goede plaats en het staat weer heel erg leuk.

Alyssa en haar vriend hebben allemaal leuke kattenspulletjes gebracht zoals transportmandjes, hangmandjes, kattenbakken, speeltjes en voerbakken, Allemaal spiksplinternieuw. Ze vonden de boet schitterend en als ze weer wat hebben zullen ze aan ons denken. Ook Nel Tol is weer langsgeweest met een voorraad kuipjes en brokken. Wat worden we weer verwend!

Joke is de koffiemelk vergeten mee te nemen maar heeft gelukkig wel aan de rosbief gedacht want als ze dat niet mee neemt komen de katten in opstand. Liesbeth vind het niet erg van de koffiemelk. Als het er niet is kun je net zo goed kattenmelk nemen zegt ze. Heleen is blij dat zij haar koffie zwart drinkt.

Liesbeth blijft het maar koud vinden. Het is bijna zomer en nog loopt ze met een dikke winterjas aan en oorwarmers op. Ze snapt niet dat de weermannen er telkens zo naast zitten. Francis heefteen zak met handdoeken gebracht en die kunnen wij goed gebruiken. Sinds de dochter van Liesbeth in Alkmaar woont heeft ze vaker de kleinkinderen te logeren. Nu is de jongste er voor een paar dagen en Liesbeth maakt daar handig gebruik van. Hij mag de paardendrollen van het land scheppen. Dat vind hij leuk werk. Leny is behoorlijk aan het poetsen geweest op een kleedje. Dat zat vol met haren en die wilden er maar niet af. Tot overmaat van ramp had ze de deur slechts op een kiertje en ging de verwarming aan met als gevolg dat ze het zweet op haar voorhoofd had staan.

Liesbeth ziet dat Whoopy een muis heeft gevangen en kan slechts een kort berichtje in het logboek voor Joke schrijven alvorens ze naar buiten vlucht. Joke heeft geen restanten van de muis gevonden dus die is letterlijk met huid en haar opgepeuzeld.

Het is Koningsnacht en Liesbeth is weer op rommeljacht in Alkmaar. Ze heeft de bovenverdieping thuis wat opgeruimd en nu kan er nog meer bij. Inge moet de boet dus alleen doen.

Maart

 

Het is nog steeds koud. Nog even en we kunnen schaatsen!! Het eten bij Harrie was stijf bevroren maar helaas kan daar de kachel niet aan want die hangt half van de muur af. Liesbeth en Inge voeren de eendjes weer bij. Het zijn er ondertussen ruim veertig geworden. Ook de nijlganzen komen langs voor hun dagelijks hapje. Er lag een zak met handdoeken over het hek. Helaas geen naam erbij maar Liesbeth herkende de zak. Die was van Francis. Dus Francis.... bij deze hartelijk dank.

De verwarming is naar 0 gezakt en Roeland denkt dat het drukvat lek is. Hij kan zelfs niets doen en adviseert een monteur te laten kijken. Gelukkig waren Manuel en zijn broer bereid om eerst nog even goed te kijken. Het bleek de verwarming in het Harriehok te zijn. Daar strromde het vocht uit. Snel een einddop gehaald en het probleem was opgelost. De katjes zitten er weer warmpjes bij.

Lenie was zo druk bezig geweest in de koude boet dat ze niet door had dat haar hak afgebroken was. Liesbeth vond hem voor het hek en had hem maar binnen gelegd. Joke wist nog niet dat de kachel gemaakt was en had zich gekleed voor een koude boet. Nu is ze als een volleerd stripteasedanseres het een en ander uit aan het trekken en de katjes zitten eersterangs toe te kijken. Helaas voor de katers werd het geen 18+ voorstelling want Joke hield toch het een en ander aan.

Hetty had gehoord dat de geur van uien muizen verjaagd dus Liesbeth had meteen de hele supermarkt leeggekocht en doormidden gesneden.Het ruikt niet echt lekker 'smorgens vroeg maar ze doet werkelijk alles om maar geen muizen te hoeven zien. Roeland had een goed plan om alle overbodige vervoersmanden en kattenbakken via marktplaats te verkopen. Nadat hij het in het logboek voorgesteld had dacht hij waarschijnlijk aan de hoeveelheid werk dat dit met zich meebrengt en de geringe opbrengst. Om maar niet te spreken van het commentaar dat hij zou krijgen over dit voorstel. Daarom had hij de bladzijde maar weer dichtgeplakt. Niet zo handig want dat roept ook weer de vraag op waarom de bladzijde dichtgeplakt zit en er is dan altijd wel iemand die toch gaat kijken wat er gestaan heeft. Het gaf in ieder geval een wat rommelige indruk maar na enig puzzelwerk kon er toch een verhaaltje van gemaakt worden. Heleen reageerde ook op het afplakverhaal door met onzichtbare inkt het logboek in te vullen. Nu zijn wij natuurlijk wel allemaal erg nieuwsgierig wat ze daar geschreven heeft. Liesbeth weet het wel want die heeft zich rot gelachen om het geschrevene. Ze wil alleen ook niet vertellen wat er staat.

Lisa moet noodgedwongen stoppen met het werk voor de kattenboet. Haar werk en de zorg voor haar ouders en gezin eisen teveel tijd. Ze blijft wel ondersteunen totdat er een andere vrijwilligster gevonden is. Leny stelt voor om dan voorlopig om beurten de zondag te doen. Dan is de extra werklast niet zo groot en valt het te doen. Evelien, een vriendin van Liesbeths dochter Saskia heeft een grote zak met mooie handdoeken gebracht.

Liesbeth is campagne aan het voeren voor Marinus Vermooten. Hij staat op plaats vijf van lijst veertien en heeft veel stemmen nodig om gekozen te worden. Marinus zet zich altijd in voor het dierenwelzijn en doneert elk jaar ook de helft van zijn raadsbijdrage aan, onder andere, de kattenboet. Helaas heeft de lobby van Liesbeth niet geholpen en is Marinus geen gemeenteraadslid meer. Wel zit hij, namens zijn partij, in de commissie die belast is met het dierenwelzijn en gaan wij zeker nog van hem horen. Heleen heeft tijdens het stofzuigen een blauw (speel)balletje opgezogen. Hij zit nu vast in de slang en er is geen beweging meer in te krijgen. Gelukkig was handige Herndrik snel ter plaatse en heeft de slang weer ontbald.

De kattenbakken worden nog steeds te vol gedaan met zaagsel zodat de helft over de grond gaat als de katten hun behoefte doen. Waarschijnlijk wordt het zaagsel niet goed losgemaakt en zitten er hele brokken in tijdens het vullen. De katten vinden het reuze interessant om daar mee te spelen. Liesbeth vraagt dus nogmaals aandacht om de bakken niet te vol te doen. Margret geeft aan dat het een steeds terugkomend probleem is en dat we er met z'n allen aan mee moeten werken want dat maakt het werk ook veel lichter.

Chris, de man van Hetty, heeft onverwachts een hartinfarct gehad en is met spoed overgebracht naar Alkmaar.Helaas heeft de medische hulp niet mogen baten en is Chris enkele dagen later overleden. Hij is 69 jaar geworden. Wij wensen Hetty en haar naasten erg veel sterkte toe in deze zware tijd.

Ook Joke had droevig nieuws. Haar moeder is overleden. Gelukkig is het allemaal snel gegaan en heeft ze nu geen pijn meer want het was vreselijk volgens Joke. Uiteraard wensen wij ook Joke en haar naasten veel sterkte toe.

Liesbeth is door het ingaan van de zomertijd erg vroeg bij de boet. Eigenlijk zou het pas 7 uur zijn maar gelukkig wijst de klok 8 uur aan (als hij tenminste verzet is). Ze vindt het heerlijk zo vroeg. Er is geen kip op straat (troost je Liesbeth die zie je later op de dag ook niet los op straat lopen) en de merels zingen er lustig op los. De spechten zijn ook alweer lekker aan het timmeren.

 

Februari

 

Roeland en Jeannette hebben een medicijn gevonden tegen slapeloosheid. Als ze weer eens de slaap niet kunnen vatten pakken ze een boomstam en slepen die naar de boet. Als ze daarmee klaar zijn dan is de vermoeidheid zo groot dat ze slapen als roosjes. Nu maar hopen dat ze niet te vaak wakker blijven liggen want dan staat er binnenkort een heel bos met boomstammen bij de boet. Met deze ene zijn de katten wel erg blij want de andere was nog door Willem en Wilma geplant in het begin van de boet. Liesbeth was helemaal bezorgd om Roeland en Jeannette en vroeg of ze wel een appelkoek genomen hadden na al dat sjouwwerk en Heleen vraagt of ze bij de volgende nachtelijke wandeling een boomstam bij haar af kunnen leveren want Sonny wil er ook wel eentje.

Liesbeth vraagt of de verzorgsters ook het hok van Harrie en Freddy in de gaten willen houden. Nu het zo koud is eten ook zij meer en de bakjes zijn steeds leeg. Inge heeft Liesbeth vrijaf gegeven (ze schijnt het in iets andere bewoordingen gezegd te hebben maar dat mag hier niet vermeld worden) want ze is er elke dag en anders heeft ze nooit vrij. Liesbeth heeft trouwens ook weer iets nieuws om over te zeuren.....Hallo allemaal wat fijn dat je er bent..... het liedje van de luizenmoeder. Het blijft maar in haar hoofd zitten. Ach ja het is weer eens wat anders dan telkens dat rotweer.

Leny was voor het eerst alleen in de boet en trof het meteen. Ondanks dat Liesbeth al veel kots had opgeruimd vond ze bij aankomst toch weer nieuwe kots. Ze vind het niet erg en is zo enthousiast dat ze zelfs de keukenkastjes van binnen heeft schoongemaakt.

Inge heeft Liesbeth weer naar huis gestuurd maar nu met een andere bijdoeling dan de vorige keer. Inge wil namelijk te carnavallen en dan is Liesbeth alleen dus om een zuiver geweten te houden doet Inge nu de boet alleen. Dat is niet zo erg want dan kan ze de carnavalshit "hallo allemaal" lekker oefenen. Als Liesbeth er bij was geweest dan had die gezegd dat ze haar kop moet houden en nu kan ze voluit galmen. De katten zeggen niets.......die vinden het wel best.

Er gebeuren rare dingen bij de boet. De kruiwagen met mest was vol toen Liesbeth wegging en toen ze terug kwam was hij leeg. Ze denkt nu dat het kabouters geweest zijn of dat Nannes zelf de kruiwagen geleegd heeft. Het kan ook zijn dat het de leeftijd is en je alles niet zo goed meer herinnerd maar dat zal Liesbeth natuurlijk nooit toegeven. Laten we het dus voorlopig maar op kabouters houden. Hoewel......de boet is natuurlijk ook nog dichtbij het kerkhof!! Joke kwam uiteindelijk met de ware toedracht. Toen ze weg wilde gaan kwam er net een man langs fietsen en die vroeg of hij de kruiwagen mocht legen. Joke had het alleen niet opgeschreven. Dus geen kabouters en geen bewoners van het kerkhof zelfs geen ouderdomskwaaltjes maar gewoon mest voor de tuin van mijnheer Bremer.

Harry ligt heerlijk in het Jansenhok. Het is er niet warm maar de ijzige wind komt daar in ieder geval niet. Met Freddy is het wat anders. Eerst is hij gevangen en kwam een meisje hem halen maar nu wordt hij weer overal gesignaleerd. Zelfs bij Liesbeth in de straat. Zij heeft hem nog geprobeerd te lokken maar hij kwam niet. Het arme beest loopt nu maar in die kou. Later was hij weer bij de boet dus kan hij Harry gezelschap houden en krijgt hij tenminste lekker te eten.

An en Herman hebben weer voor de paashaas gespeeld en heerlijke whiskas voor de katten en koek en paaseitjes voor de verzorgsters gebracht. Ze blijven maar aan ons denken. Ook Lenie heeft paaseitjes gebracht dus we kunnen tot diep in de zomer eitjes pellen.

 

 

Januari

 

Gelukkig de knallen van dat rot vuurwerk zijn weer voor een jaartje voorbij. Liesbeth was er helemaal klaar mee en kijkt nu al uit naar de zomer. Helaas gaan we nog een koude en natte periode tegemoet voordat de tuinstoelen weer uit de opslag kunnen. Nu stormt het en de bomen staan op knappen. Roeland heeft gehoord dat er bomen gekapt gaan worden in de omgeving van de boet. Liesbeth en Heleen willen graag meer informatie want ze willen bezwaar aantekenen.

Heleen heeft een kussen meegenomen waar je snoepjes in kunt verstoppen. Ze had hem voor Sonny gekocht maar die denkt 'zoek zelf maar lekker.....ik wacht wel tot ik ze zo krijg'. Misschien dat de boetkatten wat meer zin hebben in verstoppertje spelen. Liesbeth geloofd daar niets van. Die volgevreten poezen krijgen de snoepjes ook twee keer per dag van Inge. Die brengt ze zelfs op zolder dus waarom zouden ze moeite doen?

Van de donatie van An heeft Liesbeth heerlijke gourmetblikjes gekocht. De katten genieten er echt van. Muffy en Whoopy zitten heerlijk boven op de planken te smakken en ook Harrie krijgt een gourmetje in zijn huis. Die arme drommel verdiend ook wel een extra tractatie. Nel Tol is ook weer langs geweest. Achter het hek stonden zakken met brokken en een tas met heel veel kuipjes.

Heleen is weer bij haar dochter in Amerika. Het is daar min twaalf dus mogen we hier helemaal niet klagen. Uiteraard is daar een uitzondering op........Liesbeth. Die houdt pas op met klagen als de mussen een reisje naar de Noordpool boeken omdat het hier te warm is. Bij een klein beetje kou denkt ze al dat haar oren er af vriezen en een regenbui is ook niet goed want dan is ze weer zeiknat.

Inge wil naar het carnaval maar haar echtgenoot kan niet. Ze heeft een oproep gedaan en uiteindelijk gaat ze nu met het waterpoloteam mee. Iedereen in badpak met een badmuts op en na afloop een frisse duik in de vijver van Quelderduyn.

Er heeft zich een nieuwe vrijwilligster aangemeld. Ze stelt zichzelf even voor via het logboek want de meeste vrijwilligers zien elkaar bijna nooit en het logboek leest iedereen. Het is Leny Beerling. Ze heeft zelf altijd poezen gehad en heeft familie met een dierenpension waar ze, in het verleden, veel heeft meegeholpen. Ze zal eerst een paar keer met Joke en Hetty meelopen en dan de maandagochtenden voor haar rekening nemen. In het verleden was ze ook aktief voor de dierenbescherming en toen daar, tijdens een ledenvergadering, gesproken werd over de kattenboet heeft ze Hetty aangespoord om zich aan te melden. Zelf kon ze toen nog niet in verband met haar werk maar nu dat afgelopen is kwam de gedachten aan de boet weer boven drijven.

Roeland meldt dat Donald niet meer eet. Liesbeth zegt dat hij wel de snoepjes van Inge eet maar later ziet ze dat het inderdaad minder wordt. Gelukkig ging Donald na een paar dagen weer eten maar we zullen het in de gaten houden. Hij niest wel dus misschien was hij wat verkouden en dan heb je ook niet zo'n erge eetlust. Het kan zijn dat Inge hem aangestoken heeft want die loopt al weken met een druipneus (een puntmuts op, een zwarte cape om en een bezemsteel in haar hand en ze is klaarvoor het carnaval). Voorlopig zit Donald even in de bench en krijgt hij een kuurtje antibiotica.

Roeland zegt dat hij heeft gehoord dat Marion Berts is overleden. Marion heeft Wilma en Liesbeth erg geholpen bij de oprichting van de boet. Ze had ook vanaf het begin Vlammetje geadopteerd. Liesbeth zal navraag doen bij haar zoon. Ineke is aan haar hand geopereerd. Gelukkig is alles goed gegaan maar ze kan even niet werken in de boet. Margret heeft haar vriendin Liesbeth meegenomen als vervangster. Heleen is steeds te laat om Liesbeth en Inge te treffen in de boet maar nu heeft ze speciaal daarvoor de wekker gezet. Even lekker bijkletsen in de boet met een bakkie koffie.

Donald is ontsnapt uit de bench. Inge wilde de bak verschonen en Donald zag zijn kans schoon om over haar arm heen te springen. Hij vloog meteen naar buiten en is niet meer te pakken. Daardoor mist hij zijn laatste pil van het kuurtje maar hij lijkt weer helemaal de oude te zijn dus dat is geen probleem. Liesbeth zegt dat de ontsnapping komt omdat Inge blond is en dus niet goed nadenkt bij wat ze doet. Nou ja, Donald is in ieder geval heel erg blij met haar nu hij niet meer opgesloten zit.

Liesbeth heeft van haar buurman 5 boomstammetjes gekregen. De oude waren al zeker 12 jaar oud en de katten krabben er graag aan. Het was een hele klus om ze naar binnen te krijgen maar uiteindelijk staan ze in de buitenren en het staat weer leuk ook.

Lenie kwam heel veel lekkers brengen voor de poezen en ook voor de verzorgsters heerlijke appelkruimel- en roze koeken.Liesbeth kan er maar geen genoeg van krijgen en zit heerlijk een roze koek op te peuzelen. Nu is ook duidelijk waarom ze zo graag naar de boet gaat. Thuis mag ze natuurlijk niet zoveel snoepen van Manuel! Leny heeft haar eerste solo werkochtend er op zitten en ze is zelf tevreden zoals het ging.

Sem, de dochter van Inge, heeft thuis haar bad vervangen en de oude aan de boet geschonken voor bij de paardjes.

 

kattenboet.com © 2009