Met zoveel vrijwilligers is het heel

belangrijk dat er goed wordt

bijgehouden wat er in de

kattenboet gebeurt.

Hiervoor is het logboek ontstaan.

Hierin schrijft iedere vrijwilliger elke

keer en stukje over de bijzonderheden.

 

Uiteraard kunnen we niet het hele logboek op de site zetten maar we zullen af en

toe wat informatie uit het logboek opnemen om u een goed idee te geven van het

werk in de kattenboet.

 

Logboek 2018

LOGBOEK 2018

 

Maart

 

Het is nog steeds koud. Nog even en we kunnen schaatsen!! Het eten bij Harrie was stijf bevroren maar helaas kan daar de kachel niet aan want die hangt half van de muur af. Liesbeth en Inge voeren de eendjes weer bij. Het zijn er ondertussen ruim veertig geworden. Ook de nijlganzen komen langs voor hun dagelijks hapje. Er lag een zak met handdoeken over het hek. Helaas geen naam erbij maar Liesbeth herkende de zak. Die was van Francis. Dus Francis.... bij deze hartelijk dank.

De verwarming is naar 0 gezakt en Roeland denkt dat het drukvat lek is. Hij kan zelfs niets doen en adviseert een monteur te laten kijken. Gelukkig waren Manuel en zijn broer bereid om eerst nog even goed te kijken. Het bleek de verwarming in het Harriehok te zijn. Daar strromde het vocht uit. Snel een einddop gehaald en het probleem was opgelost. De katjes zitten er weer warmpjes bij.

Lenie was zo druk bezig geweest in de koude boet dat ze niet door had dat haar hak afgebroken was. Liesbeth vond hem voor het hek en had hem maar binnen gelegd. Joke wist nog niet dat de kachel gemaakt was en had zich gekleed voor een koude boet. Nu is ze als een volleerd stripteasedanseres het een en ander uit aan het trekken en de katjes zitten eersterangs toe te kijken. Helaas voor de katers werd het geen 18+ voorstelling want Joke hield toch het een en ander aan.

Hetty had gehoord dat de geur van uien muizen verjaagd dus Liesbeth had meteen de hele supermarkt leeggekocht en doormidden gesneden.Het ruikt niet echt lekker 'smorgens vroeg maar ze doet werkelijk alles om maar geen muizen te hoeven zien. Roeland had een goed plan om alle overbodige vervoersmanden en kattenbakken via marktplaats te verkopen. Nadat hij het in het logboek voorgesteld had dacht hij waarschijnlijk aan de hoeveelheid werk dat dit met zich meebrengt en de geringe opbrengst. Om maar niet te spreken van het commentaar dat hij zou krijgen over dit voorstel. Daarom had hij de bladzijde maar weer dichtgeplakt. Niet zo handig want dat roept ook weer de vraag op waarom de bladzijde dichtgeplakt zit en er is dan altijd wel iemand die toch gaat kijken wat er gestaan heeft. Het gaf in ieder geval een wat rommelige indruk maar na enig puzzelwerk kon er toch een verhaaltje van gemaakt worden. Heleen reageerde ook op het afplakverhaal door met onzichtbare inkt het logboek in te vullen. Nu zijn wij natuurlijk wel allemaal erg nieuwsgierig wat ze daar geschreven heeft. Liesbeth weet het wel want die heeft zich rot gelachen om het geschrevene. Ze wil alleen ook niet vertellen wat er staat.

Lisa moet noodgedwongen stoppen met het werk voor de kattenboet. Haar werk en de zorg voor haar ouders en gezin eisen teveel tijd. Ze blijft wel ondersteunen totdat er een andere vrijwilligster gevonden is. Leny stelt voor om dan voorlopig om beurten de zondag te doen. Dan is de extra werklast niet zo groot en valt het te doen. Evelien, een vriendin van Liesbeths dochter Saskia heeft een grote zak met mooie handdoeken gebracht.

Liesbeth is campagne aan het voeren voor Marinus Vermooten. Hij staat op plaats vijf van lijst veertien en heeft veel stemmen nodig om gekozen te worden. Marinus zet zich altijd in voor het dierenwelzijn en doneert elk jaar ook de helft van zijn raadsbijdrage aan, onder andere, de kattenboet. Helaas heeft de lobby van Liesbeth niet geholpen en is Marinus geen gemeenteraadslid meer. Wel zit hij, namens zijn partij, in de commissie die belast is met het dierenwelzijn en gaan wij zeker nog van hem horen. Heleen heeft tijdens het stofzuigen een blauw (speel)balletje opgezogen. Hij zit nu vast in de slang en er is geen beweging meer in te krijgen. Gelukkig was handige Herndrik snel ter plaatse en heeft de slang weer ontbald.

De kattenbakken worden nog steeds te vol gedaan met zaagsel zodat de helft over de grond gaat als de katten hun behoefte doen. Waarschijnlijk wordt het zaagsel niet goed losgemaakt en zitten er hele brokken in tijdens het vullen. De katten vinden het reuze interessant om daar mee te spelen. Liesbeth vraagt dus nogmaals aandacht om de bakken niet te vol te doen. Margret geeft aan dat het een steeds terugkomend probleem is en dat we er met z'n allen aan mee moeten werken want dat maakt het werk ook veel lichter.

Chris, de man van Hetty, heeft onverwachts een hartinfarct gehad en is met spoed overgebracht naar Alkmaar.Helaas heeft de medische hulp niet mogen baten en is Chris enkele dagen later overleden. Hij is 69 jaar geworden. Wij wensen Hetty en haar naasten erg veel sterkte toe in deze zware tijd.

Ook Joke had droevig nieuws. Haar moeder is overleden. Gelukkig is het allemaal snel gegaan en heeft ze nu geen pijn meer want het was vreselijk volgens Joke. Uiteraard wensen wij ook Joke en haar naasten veel sterkte toe.

Liesbeth is door het ingaan van de zomertijd erg vroeg bij de boet. Eigenlijk zou het pas 7 uur zijn maar gelukkig wijst de klok 8 uur aan (als hij tenminste verzet is). Ze vindt het heerlijk zo vroeg. Er is geen kip op straat (troost je Liesbeth die zie je later op de dag ook niet los op straat lopen) en de merels zingen er lustig op los. De spechten zijn ook alweer lekker aan het timmeren.

 

Februari

 

Roeland en Jeannette hebben een medicijn gevonden tegen slapeloosheid. Als ze weer eens de slaap niet kunnen vatten pakken ze een boomstam en slepen die naar de boet. Als ze daarmee klaar zijn dan is de vermoeidheid zo groot dat ze slapen als roosjes. Nu maar hopen dat ze niet te vaak wakker blijven liggen want dan staat er binnenkort een heel bos met boomstammen bij de boet. Met deze ene zijn de katten wel erg blij want de andere was nog door Willem en Wilma geplant in het begin van de boet. Liesbeth was helemaal bezorgd om Roeland en Jeannette en vroeg of ze wel een appelkoek genomen hadden na al dat sjouwwerk en Heleen vraagt of ze bij de volgende nachtelijke wandeling een boomstam bij haar af kunnen leveren want Sonny wil er ook wel eentje.

Liesbeth vraagt of de verzorgsters ook het hok van Harrie en Freddy in de gaten willen houden. Nu het zo koud is eten ook zij meer en de bakjes zijn steeds leeg. Inge heeft Liesbeth vrijaf gegeven (ze schijnt het in iets andere bewoordingen gezegd te hebben maar dat mag hier niet vermeld worden) want ze is er elke dag en anders heeft ze nooit vrij. Liesbeth heeft trouwens ook weer iets nieuws om over te zeuren.....Hallo allemaal wat fijn dat je er bent..... het liedje van de luizenmoeder. Het blijft maar in haar hoofd zitten. Ach ja het is weer eens wat anders dan telkens dat rotweer.

Leny was voor het eerst alleen in de boet en trof het meteen. Ondanks dat Liesbeth al veel kots had opgeruimd vond ze bij aankomst toch weer nieuwe kots. Ze vind het niet erg en is zo enthousiast dat ze zelfs de keukenkastjes van binnen heeft schoongemaakt.

Inge heeft Liesbeth weer naar huis gestuurd maar nu met een andere bijdoeling dan de vorige keer. Inge wil namelijk te carnavallen en dan is Liesbeth alleen dus om een zuiver geweten te houden doet Inge nu de boet alleen. Dat is niet zo erg want dan kan ze de carnavalshit "hallo allemaal" lekker oefenen. Als Liesbeth er bij was geweest dan had die gezegd dat ze haar kop moet houden en nu kan ze voluit galmen. De katten zeggen niets.......die vinden het wel best.

Er gebeuren rare dingen bij de boet. De kruiwagen met mest was vol toen Liesbeth wegging en toen ze terug kwam was hij leeg. Ze denkt nu dat het kabouters geweest zijn of dat Nannes zelf de kruiwagen geleegd heeft. Het kan ook zijn dat het de leeftijd is en je alles niet zo goed meer herinnerd maar dat zal Liesbeth natuurlijk nooit toegeven. Laten we het dus voorlopig maar op kabouters houden. Hoewel......de boet is natuurlijk ook nog dichtbij het kerkhof!! Joke kwam uiteindelijk met de ware toedracht. Toen ze weg wilde gaan kwam er net een man langs fietsen en die vroeg of hij de kruiwagen mocht legen. Joke had het alleen niet opgeschreven. Dus geen kabouters en geen bewoners van het kerkhof zelfs geen ouderdomskwaaltjes maar gewoon mest voor de tuin van mijnheer Bremer.

Harry ligt heerlijk in het Jansenhok. Het is er niet warm maar de ijzige wind komt daar in ieder geval niet. Met Freddy is het wat anders. Eerst is hij gevangen en kwam een meisje hem halen maar nu wordt hij weer overal gesignaleerd. Zelfs bij Liesbeth in de straat. Zij heeft hem nog geprobeerd te lokken maar hij kwam niet. Het arme beest loopt nu maar in die kou. Later was hij weer bij de boet dus kan hij Harry gezelschap houden en krijgt hij tenminste lekker te eten.

An en Herman hebben weer voor de paashaas gespeeld en heerlijke whiskas voor de katten en koek en paaseitjes voor de verzorgsters gebracht. Ze blijven maar aan ons denken. Ook Lenie heeft paaseitjes gebracht dus we kunnen tot diep in de zomer eitjes pellen.

 

 

Januari

 

Gelukkig de knallen van dat rot vuurwerk zijn weer voor een jaartje voorbij. Liesbeth was er helemaal klaar mee en kijkt nu al uit naar de zomer. Helaas gaan we nog een koude en natte periode tegemoet voordat de tuinstoelen weer uit de opslag kunnen. Nu stormt het en de bomen staan op knappen. Roeland heeft gehoord dat er bomen gekapt gaan worden in de omgeving van de boet. Liesbeth en Heleen willen graag meer informatie want ze willen bezwaar aantekenen.

Heleen heeft een kussen meegenomen waar je snoepjes in kunt verstoppen. Ze had hem voor Sonny gekocht maar die denkt 'zoek zelf maar lekker.....ik wacht wel tot ik ze zo krijg'. Misschien dat de boetkatten wat meer zin hebben in verstoppertje spelen. Liesbeth geloofd daar niets van. Die volgevreten poezen krijgen de snoepjes ook twee keer per dag van Inge. Die brengt ze zelfs op zolder dus waarom zouden ze moeite doen?

Van de donatie van An heeft Liesbeth heerlijke gourmetblikjes gekocht. De katten genieten er echt van. Muffy en Whoopy zitten heerlijk boven op de planken te smakken en ook Harrie krijgt een gourmetje in zijn huis. Die arme drommel verdiend ook wel een extra tractatie. Nel Tol is ook weer langs geweest. Achter het hek stonden zakken met brokken en een tas met heel veel kuipjes.

Heleen is weer bij haar dochter in Amerika. Het is daar min twaalf dus mogen we hier helemaal niet klagen. Uiteraard is daar een uitzondering op........Liesbeth. Die houdt pas op met klagen als de mussen een reisje naar de Noordpool boeken omdat het hier te warm is. Bij een klein beetje kou denkt ze al dat haar oren er af vriezen en een regenbui is ook niet goed want dan is ze weer zeiknat.

Inge wil naar het carnaval maar haar echtgenoot kan niet. Ze heeft een oproep gedaan en uiteindelijk gaat ze nu met het waterpoloteam mee. Iedereen in badpak met een badmuts op en na afloop een frisse duik in de vijver van Quelderduyn.

Er heeft zich een nieuwe vrijwilligster aangemeld. Ze stelt zichzelf even voor via het logboek want de meeste vrijwilligers zien elkaar bijna nooit en het logboek leest iedereen. Het is Leny Beerling. Ze heeft zelf altijd poezen gehad en heeft familie met een dierenpension waar ze, in het verleden, veel heeft meegeholpen. Ze zal eerst een paar keer met Joke en Hetty meelopen en dan de maandagochtenden voor haar rekening nemen. In het verleden was ze ook aktief voor de dierenbescherming en toen daar, tijdens een ledenvergadering, gesproken werd over de kattenboet heeft ze Hetty aangespoord om zich aan te melden. Zelf kon ze toen nog niet in verband met haar werk maar nu dat afgelopen is kwam de gedachten aan de boet weer boven drijven.

Roeland meldt dat Donald niet meer eet. Liesbeth zegt dat hij wel de snoepjes van Inge eet maar later ziet ze dat het inderdaad minder wordt. Gelukkig ging Donald na een paar dagen weer eten maar we zullen het in de gaten houden. Hij niest wel dus misschien was hij wat verkouden en dan heb je ook niet zo'n erge eetlust. Het kan zijn dat Inge hem aangestoken heeft want die loopt al weken met een druipneus (een puntmuts op, een zwarte cape om en een bezemsteel in haar hand en ze is klaarvoor het carnaval). Voorlopig zit Donald even in de bench en krijgt hij een kuurtje antibiotica.

Roeland zegt dat hij heeft gehoord dat Marion Berts is overleden. Marion heeft Wilma en Liesbeth erg geholpen bij de oprichting van de boet. Ze had ook vanaf het begin Vlammetje geadopteerd. Liesbeth zal navraag doen bij haar zoon. Ineke is aan haar hand geopereerd. Gelukkig is alles goed gegaan maar ze kan even niet werken in de boet. Margret heeft haar vriendin Liesbeth meegenomen als vervangster. Heleen is steeds te laat om Liesbeth en Inge te treffen in de boet maar nu heeft ze speciaal daarvoor de wekker gezet. Even lekker bijkletsen in de boet met een bakkie koffie.

Donald is ontsnapt uit de bench. Inge wilde de bak verschonen en Donald zag zijn kans schoon om over haar arm heen te springen. Hij vloog meteen naar buiten en is niet meer te pakken. Daardoor mist hij zijn laatste pil van het kuurtje maar hij lijkt weer helemaal de oude te zijn dus dat is geen probleem. Liesbeth zegt dat de ontsnapping komt omdat Inge blond is en dus niet goed nadenkt bij wat ze doet. Nou ja, Donald is in ieder geval heel erg blij met haar nu hij niet meer opgesloten zit.

Liesbeth heeft van haar buurman 5 boomstammetjes gekregen. De oude waren al zeker 12 jaar oud en de katten krabben er graag aan. Het was een hele klus om ze naar binnen te krijgen maar uiteindelijk staan ze in de buitenren en het staat weer leuk ook.

Lenie kwam heel veel lekkers brengen voor de poezen en ook voor de verzorgsters heerlijke appelkruimel- en roze koeken.Liesbeth kan er maar geen genoeg van krijgen en zit heerlijk een roze koek op te peuzelen. Nu is ook duidelijk waarom ze zo graag naar de boet gaat. Thuis mag ze natuurlijk niet zoveel snoepen van Manuel! Leny heeft haar eerste solo werkochtend er op zitten en ze is zelf tevreden zoals het ging.

Sem, de dochter van Inge, heeft thuis haar bad vervangen en de oude aan de boet geschonken voor bij de paardjes.

 

kattenboet.com © 2009